Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roodbaars met tomaten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr langkorrelrijst
zout
200 gr ui
30 gr boter
2 bosjes peterselie
80 gr kappertjes
1 kg vleestomaten
600 gr roodbaarsfilet (kabeljauw- of schelvisfilet kan
ook)
4 theelepel citroensap
peper
boter voor de vorm

Bereiden

Kook de rijst in gezouten kokend water in 15 minuten gaar en
laat in een zeef uitlekken.
Snipper de uien en laat ze in de boter glazig worden.
Hak de peterselie, schep hem samen met de uitgelekte
kappertjes door de ui en zet dit opzij.
Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Was de vis zorgvuldig onder de koude kraan, dep hem droog en
wrijf hem met citroensap, zout en peper in.
Doe de rijst over in een ingevette ovenvaste schaal, leg er de
helft van de tomaat op en bestrooi met zout en peper.
Verdeel er de helft van het uienmengsel over, leg de vis en de
rest van de tomaten erop en bestrooi met zout en
peper.
Verdeel tenslotte de rest van het uienmengsel over de
tomaten.
Dek de schotel met aluminiumfolie af en laat de vis in de op
200°C voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Risotto met tonijn
Zoetzurevis
Zalmtartaar met avocado (Feestrecept)
Kabeljauw in witte wijn met boursin
Lulas recheadas(gevulde inktvis)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes